Seizoen 2020, een sabbatical

Hallo allemaal,

Het is een flinke tijd stil geweest vanuit JFB-Racing, de rede hiervan ligt nogal voor de hand, het COVID-19 virus dat ons in de houtgreep heeft. Een spannende tijd voor iedereen en in het bijzonder de risico groep, waar ik zelf ook onder val vanwege mijn (toch wel zware) astma. Ik kan niet ontkennen dat ik de laatste maand als een spannende tijd ervaar, omdat ik mij er degelijk van bewust ben wat voor schade ik hoogstwaarschijnlijk oploop, mocht ik het virus van iemand cadeau krijgen…
Ik hoop dat jullie wel allemaal in goede gezondheid verkeren of goed en snel kunnen herstellen, van datgene waar je gezondheid ook onder te leiden heeft.

Motorcentrum Almere, Flevohost, Stickerloods, JFB-Racing, Motorcircuittraining MCT
fotocredit: Wegraceinfo.nl

Jullie hebben allemaal mogen ervaren dat de MCT dagen geen doorgang hebben kunnen
vinden. Dat is voor de OW-Cup en andere organisaties niet anders geweest. Hierdoor hebben wij onze eerste 3 evenementen van 2020 ook gemist. Inmiddels is het 12 mei geweest en zijn er beslissing genomen m.b.t. de huidige maatregelen. Het mag vanzelfsprekend zijn dat alle organisaties blij zijn met de verdere versoepelingen van de huidige beperkingen. Voor iedereen die zijn broodwinning haalt uit dergelijke evenementen een opluchting dat er weer inkomsten gegenereerd kunnen worden.
Persoonlijk denk ik dat de aanstaande versoepelingen nog wel eens een
domper kunnen worden op het moment dat er weer beperkingen nodig blijken te zijn.
De versoepelingen hebben allemaal betrekking gehad het vrij rijden op de circuits. Wedstrijden blijven verboden tot in ieder geval 1 september 2020.
Onder deze maatregelen hebben we besloten om seizoen 2020 te laten voor wat het is. Voor nu heb ik er zelf momenteel vrede mee dat het racen even stil ligt. De laatste paar jaar zijn vrij intensief geweest en zoals jullie in de voorbeschouwing op dit jaar hebben kunnen lezen heb ik mijzelf te veel druk opgelegd. Hier heeft de kwaliteit van mijn rijden onder geleden en voor 2020 was de doelstelling om meer ontspannen op de motor te zitten. Daarna komen de rondetijden vanzelf wel, want dat heb ik met de vorige R1 ook laten zien.
Het resterende deel van het seizoen zullen we mogelijk nog een enkele testdag gaan doen. Verder kunnen we het budget van dit jaar beter besparen, zodat we in 2021 nog beter voorbereid aan de start kunnen staan.

Hoewel de RIVM-cijfers m.b.t. sterfte gevallen en IC-opnames momenteel dalende zijn en dus een positieve ontwikkeling laten zien, laten de besmettingscijfers (hieronder weergegeven) de afgelopen dagen een stabilisering zien van ca. 200 nieuwe gevallen per dag. Opmerking hierbij kan zijn dat er inmiddels meer getest wordt, maar dat neemt niet weg dat ze er dus wel degelijk zijn.

Als tegengeluid lees ik her en der ook berichten over effectieve behandelingen tegen het COVID-19 virus, die verder onderzocht worden, dus dat geeft de burger ook weer moed.
Hoe alles zich daadwerkelijk gaat ontwikkelen gaan we de komende tijd allemaal beleven.
Wel hoop ik dat we allemaal nog even de benodigde discipline kunnen opbrengen om nog even de sociale afstand van elkaar te behouden, zodat de kans alleen maar groter wordt dat we ons binnenkort allemaal weer wat vrijer kunnen gaan bewegen.

Houd je taai, help elkaar waar nodig is en
hopelijk kunnen we binnenkort weer van onze passie gaan genieten

Motorcentrum Almere, Flevohost, Stickerloods, JFB-Racing, Motorcircuittraining MCT