ONK Supercup1000 14/9/2019

14 september stond de 1 na laatste racedag van 2019 op het programma.
Na de buitenlandse races waren we weer terug op het snelle Assen.
We hadden er zin in, aangezien we weer stapjes hadden gemaakt met de setup en dat zou nu moeten blijken op het Drentse asfalt.

Motorcentrum Almere, Flevohost, Stickerloods, JFB-Racing, Motorcircuittraining MCT
Fotocredit: Erik de RuiterOm 9:54 ging de eerste training los. We wilde met de groep mee de baan op, maar de R1 wilde niet meer starten vanwege een slappe accu. Het team reageerde snel door de motor te duwen, waarmee de motor wel aan sloeg.
Maar op dat moment was het grootste deel van het veld al de baan op.
Ik draaide mijn ronden, maar de fiets was wat instabiel en ik had weinig grip aan de achterkant. Dat bleek ook wel met een snelste tijd van 1:49,6

Motorcentrum Almere, Flevohost, Stickerloods, JFB-Racing, Motorcircuittraining MCT
Fotocredit: Erik de Ruiter

De tweede training startte om 11:57u. De motor startte nu wel en we konden achter Willem#96 de baan op. In de outlap voelde de motor in Ossebroeken al 10x beter aan dan in de eerste training. De aanpassingen aan de setup hadden een positief effect en we konden een lekker tempo rijden, met als snelste ronde een 48,4. Dat gaf de burger weer moed en door het goede gevoel kon er weer meer op het rijden zelf worden gelet.

Motorcentrum Almere, Flevohost, Stickerloods, JFB-Racing, Motorcircuittraining MCT
Fotocredit: Erik de Ruiter

15:35u, het moment van de waarheid! Na een snelle noodingreep op het koelsysteem, konden we de race gewoon op de grid starten. Wederom chapeau voor de aanwezige monteurs!
Toen de rode lichten uit gingen, kwam ik niet heel denderend weg. Naar de eerste bocht toe, zat ik wel netjes in het midden en kon onder Rintje#60 door duiken. Camiel#21 had zijn bekende buitenom lijn te pakken en kon zijn positie verdedigen. Na de 1e ronde kwam ik als 14e door (gestart vanaf P17) en zat ik Camiel#21 op zijn wiel. Dat zag er goed uit en ik kon aardig aanhaken. Helaas maakte ik in de 2e ronde een fout in de Haarbocht, waardoor ik buiten de baan kwam en 2 posities verloor aan Wim#126 en Rintje#60. Ook bij Rintje#60 kon ik aanhaken, maar kwam helaas niet in de positie om een aanval te doen. In ronde 3 kwam Ives#132 ook nog langszij en reed ik weer 17e… Maar wel in het spoor van de achterkant van de groep. De race verliep echter wel slordig en ik maakte een hoop kleine foutjes. Verder ervoer ik toch weer wat instabiliteit tijdens het remmen, waarvoor we een oplossing in de mapping gaan zoeken.
Ondanks de foutjes, kon ik door de constantere rondetijden zelfs de leiders van de race voor blijven, waardoor we dus niet op een ronde werden gezet.

Motorcentrum Almere, Flevohost, Stickerloods, JFB-Racing, Motorcircuittraining MCT
Fotocredit: Erik de Ruiter

12 oktober staat de laatste racedag van 2019 op het programma, met 1 training en 2 wedstrijden. Momenteel is de weersverwachting niet denderend, maar hopelijk veranderd dat nog in positieve zin.
See you there!