Race verslag: ZAC Circuit Park Zandvoort 17 juni 2013

Zandvoort 17 juni, de tweede racedag van ons seizoen en de derde op de ZAC kalender. De weersvoorspellingen zagen er goed uit, dus de regenbanden bleven thuis. Omdat we hebben besloten niet op het circuit te overnachten vertrokken we al vroeg naar het circuit.

’s Ochtends vroeg zouden we dus vertrekken naar het circuit. Eénmaal aangekomen, ingeschreven, gekeurd en een goed plekje te hebben gevonden, stond om 10 uur de eerste training op het programma. Wederom in de S2, omdat we 3 juni ook die groep geracet hebben.

Na de races op het TT-circuit hebben we met het team e.e.a. doorgesproken m.b.t. de vering en het rijden op de YZF-R1. Hoewel 3 juni de eerste volledige dag op de YZF-R1 was, waren we toch niet helemaal tevreden met de tijden en het gevoel onder het rijden. Voor Zandvoort besloten we dan ook aanpassingen te doen, waarmee de R1 stabieler zou worden tijdens het remmen.

Tengtools, Racingbikes, Trunkbody media, Flevohost, JFB-Racing, Zandvoort

Alles goed en wel, om 10 uur gingen we met frisse moed de baan op met de rest van de S2. Na 20 minuten training en 8 rondjes rijden, bleek dat we met een 2:05,959 bovenaan de lijst stonden in de S2. Nog geen recordtijd, maar de motor voelde in de bochten een stuk vertrouwder aan. Enige minpunt was het aanremmen van de Audi-S, heuvel af. De achterkant ging wederom alle kanten op en net als in de Bult gingen we op een zeker moment bijna van de baan, omdat de achterkant dwars stond.

Tengtools, Racingbikes, Trunkbody media, Flevohost, JFB-Racing, ZandvoortVoor de kwalificatie moesten we dus nog wat aan de vering versleutelen, om de achterkant stabiel te krijgen bij het heuvel af remmen naar de Audi-S chicane. Bij aanvang van de training probeerde we zo ver mogelijk voor in de groep te starten, om zo min mogelijk verkeer te hebben gedurende de sessie. De laatste vier ronden kwamen we op een korte afstand achter de blauwe GSX-R750 met nr. #183 terecht. Met hem als mikpunt reden we in de zesde van acht ronden onze snelste tijd van 2:03,554. Goed voor een derde tijd op de lijst in de S2 en toch wel een goed gevoel bij het rijden. De achterkant bleef netjes in lijn bij het aanremmen van de Audi-S, dus dat probleem waren we ook vanaf.

Tengtools, Racingbikes, Trunkbody media, Flevohost, JFB-Racing

In verband met een rode vlag situatie in de kwalificatie van de S3 waren er een groot aantal rijders die geen rondetijd hadden kunnen zetten. Voor de organisatie bracht dit kennelijk ook wat uitdagingen met zich mee, want na de briefing tijdens de lunch waren er nog geen startopstellingen bekend. Maar met een rondetijd van 2:03 gokte ik op een race in de S3 (oftewel een wissel van groep). Voorafgaand aan de race werd o.a. mijn naam omgeroepen met als boodschap dat er door de vermelde rijders in de S3 gereden zou worden.
Bij het uitrijden van de pits nog even gevraagd waar ik nou moest opstellen en dat bleek een toch wel nette 18e positie (van de 40) te zijn op de 6e rij!
Deze keer hadden we een goede start en we zaten midden in de drukte tot aan de GP-chicane. Daar schoof het hele veld in elkaar en ontstond een lang lint. Na een paar rondjes reed er een Ducati Panigale in de verte waar ik maar niet op in kon lopen.
Tegen het einde van de race kwam #73 me voorbij op zijn Fireblade, ik probeerde aan te pikken, maar beetje bij beetje liep hij op me uit.
Tot overmaat van ramp kwam #183 me ook nog net voorbij. Een uiteindelijke 15e plaats was mijn deel, doordat er nog een uitvaller was in de top 5.
Echter een 15e plaats met een nieuw Persoonlijk Record van 2:01,191! Het aanpassen aan de YZF-R1 gaat dus best goed!

Tengtools, Racingbikes, Trunkbody media, Flevohost, JFB-Racing, Z

De tweede race zou een korte worden, n.a.v. een vervelende crash in de beginfase die resulteerde in een code rood. #32 was naast de baan geraakt en in de bandenmuur geëindigd. De crash gebeurde ver voor me, maar toen we er langs reden lag de coureur roerloos in het gras…
Geen fraai gezicht… Gelukkig blijkt achteraf alles mee te vallen en is de schade een flinke hersenschudding en blauwe plekken.
Door deze crash werd de race gestaakt en zou de reserve race van de dag meetellen voor het kampioenschap (normaal gesproken dus niet).

Tengtools, Racingbikes, Trunkbody media, Flevohost, JFB-Racing, Z

De derde race waren we weer goed weg, vanaf de 15e startplek. Een rij verder naar voren t.o.v. de eerste race. Deze race kwam ik ook goed weg, maar met een 15e plek zit je toch middenin de drukte voor de eerste bocht. Na de eerste ronde zaten we achteraan een groepje waar o.a. #72 en #41 in reden. We konden het tempo niet volgen en het groepje reed steeds verder weg.
Naar mate de race vorderde begon ook de vermoeidheid een rol te spelen, waardoor we niet meer konden aan zetten. Met een snelste rondetijd van 2:03,487 zijn we op een 19e plek geëindigd.

Tengtools, Racingbikes, Trunkbody media, Flevohost, JFB-Racing, Z

Ondanks de laatste race sloten we de dag met een goed gevoel af. De vering is een stuk beter voor elkaar en daarmee is het vertrouwen gegroeid. Het verbreken van ons PR (Persoonlijk Record) is een absoluut pluspunt, te meer omdat het pas de tweede racedag op de YZF-R1 is.
Na Zandvoort gaan we ons voorbereiden op 18 juli, circuit Zolder in België. Vorig jaar hebben we daar o.a. niet gereden i.v.m. de belachelijk strenge geluidseisen die de races beïnvloedde. Dit jaar heeft de organisatie een geluidsdag ingekocht, waardoor we daar geen negatieve invloed meer van zullen hebben.
Twee jaar geleden hebben we voor het eerst op circuit Zolder gereden met de GSX-R, dus het zal wederom een hele nieuwe ervaring worden om daar met de YZF-R1 te rijden.
Maar ook daar gaan we voor een verbetering van ons PR!!!